Scope 12 inspectie / zonnepanelenkeuring

Scope 12 inspectie / zonnepanelenkeuring

Steeds meer bedrijven kiezen voor zonnepanelen op hun pand. Het is van cruciaal belang dat de installatie veilig wordt aangelegd om brandrisico’s te minimaliseren. Door uw zonnestroominstallatie te laten keuren met een SCIOS Scope 12 inspectie, verkleint u effectief het risico op brand.

Kies voor veiligheid en laat uw zonnepanelen door Tom Philips Vastgoedkeuring vakkundig controleren.

Wat omvat een Scope 12 inspectie?

Scope 12 inspecteert zonnestroominstallaties volledig. Deze inspectieregeling is in 2019 in het leven geroepen vanwege voortdurende kwaliteitsproblemen met zonnepaneelinstallaties. Voorheen werden installaties op verschillende onderdelen en volgens diverse regels gecontroleerd, maar SCIOS Scope 12 heeft deze regelingen samengevoegd tot één duidelijk format. Volgens de Scope 12 richtlijnen zijn er twee inspectiemethoden: de Eerste Bijzondere Inspectie (EBI), die noodzakelijk is wanneer een installatie nog nooit eerder aan een Scope 12 inspectie is onderworpen, gevolgd door de Periodieke Inspectie (PI) elke 3 tot 5 jaar.

Het belang van SCIOS Scope 12 inspectie

Met de toenemende populariteit van zonnepanelen zien we vaker installaties van mindere kwaliteit ontstaan. De lagere kwaliteit verhoogt het risico op brand, wat regelmatig leidt tot brandschade en andere overlast.

Door gebruik te maken van de Scope 12 inspectieregeling wordt dit brandrisico geminimaliseerd, waarmee de veiligheid van de PV-installatie wordt gegarandeerd. Bovendien stellen verzekeraars vaak de Scope 12 keuring verplicht voor installaties met meer dan 40 panelen.

Tom Philips Vastgoedkeuring

Verzekerd zijn van veilige zonne-energie?

Laat uw zonnepanelen inspecteren met een SCIOS Scope 12 keuring! Kies voor betrouwbare zonnestroomzekerheid en neem vandaag nog contact op met Tom Philips Vastgoedkeuring.