Dakinspectie & - keuringen

Dakinspectie & - keuringen

Essentie van een dakinspectie

Bent u een trotse huiseigenaar of beheert u bedrijfspanden, één ding is zeker: het dak boven uw hoofd is van onschatbare waarde. Helaas zorgen wisselende temperaturen en intense stormen in Nederland vaak voor beschadigingen op het dak. Hierdoor ontstaan vaak vochtproblemen met houtrot tot gevolg, wat weer zorgt voor instortingsgevaar. Een dakinspectie is dan ook van belang om de staat van het dak te waarborgen. Bij Tom Philips Vastgoedkeuring begrijpen we de waarde van uw vastgoed en bieden we gespecialiseerde dakinspecties aan die verder gaan dan oppervlakkige controles.

Wat is de meerwaarde van een dakinspectie?

  1. Preventief onderhoud: Voorkomen is beter dan genezen. Een regelmatige dakinspectie helpt potentiële problemen te identificeren. Hierdoor voorkomt u dure reparaties.

  2. Verleng de levensduur: Een goed onderhouden dak gaat langer mee. Onze inspecties en keuringen hebben als doel de levensduur van uw dak te verlengen, waardoor het een solide investering is.

  3. Energie-efficiëntie: Ontdek mogelijkheden om uw dak energie-efficiënter te maken. Isolatie en ventilatie kunnen het energieverbruik verminderen en kosten besparen op de lange termijn.

Wat omvat een grondige dakinspectie?

Tijdens een dakinspectie inspecteren we verschillende onderdelen van het dak:

  • Dakbedekking: We controleren de dakbedekking op mogelijke beschadigingen, scheuren en luchtbellen.

  • Schoorsteen: De kwaliteit van het metsel- en voegwerk, de loodslabben en het plateau waarop de schoorsteen is bevestigd, wordt zorgvuldig bekeken.

  • Dakgoten: De staat van de dakgoten is van essentieel belang voor een goede hemelwaterafvoer. We controleren op verstoppingen en eventuele beschadigingen, zoals scheuren.

  • Dakkapel of dakraam: Bij dakkapellen en dakramen richten we ons vooral op de aansluiting op de dakconstructie en de staat van de kozijnen.

  • Dakconstructie: De controle van de dakconstructie is van het grootste belang tijdens de inspectie. Deze is namelijk opgebouwd met hout, dat bij vochtproblemen of lekkage kan gaan rotten of verschimmelen, wat instortingsgevaar met zich meebrengt. We inspecteren de balken grondig op houtrot, veroudering en aanwezigheid van ongedierte.

Tom Philips Vastgoedkeuring

Investeren in de toekomst van uw vastgoed?

Kies voor zekerheid en neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Wij bieden uw dak de zorg die het verdient!