Constructieberekeningen daken

Constructieberekeningen daken

Tom Philips Vastgoedkeuring is uw betrouwbare partner in het waarborgen van de structurele integriteit van uw bouwwerk. Met deskundige constructieberekeningen, met name bij de bouw van daken, voorzien wij u met gedetailleerde specificaties over de minimale afmetingen van diverse constructie-elementen, waaronder betonvloeren, stalen kolommen en houten balken. Vertrouw op onze expertise voor een solide basis in vastgoed.

Wat omvat een constructieberekening?

Bij een constructieberekening voert de constructeur berekeningen uit om de veiligheid en kwaliteit van het pand te waarborgen. Er wordt nauwkeurig geanalyseerd hoeveel extra belasting de muren, fundering en de dakconstructie kunnen dragen. Op basis van deze berekeningen kan worden bepaald of het dak voldoende draagkracht heeft voor het extra gewicht van de zonnepanelen. Het ontwerp voor deze nieuwe situatie wordt de constructietekening genoemd. Dit is een aanvulling op de constructieberekening en dient ter verduidelijking van de nieuwe situatie.

Welke dakconstructieberekeningen zijn er?

Hieronder leggen we de meest voorkomende berekeningen uit:

  • Zonnepanelen: velen vergeten de cruciale constructieberekening voor zonnepanelen op het dak. Het aannemen dat uw dak zonder problemen het extra gewicht van zonnepanelen aankan, kan schade veroorzaken, variërend van scheuren tot instortingsgevaar bij onvoldoende structurele integriteit.
    Daarom is het belangrijk om uw dak vooraf deskundig te laten beoordelen.

  • Dakterras: een dakterras wijzigt de dakconstructie van uw woning en voegt permanent extra gewicht toe aan de dragende structuur. Het is van belang om een dakterras enkel te laten installeren met een constructieberekening opgesteld door een specialist.

Tom Philips Vastgoedkeuring

Wilt u de bouwzekerheid voor uw dak?

Neem nu contact op met Tom Philips Vastgoedkeuring voor een deskundige dakconstructieberekening en een veilig gebouw.