Daklekkage onderzoek en rookproef

Daklekkage onderzoek en rookproef

Uw dak, als cruciaal onderdeel van elk gebouw, staat voortdurend bloot aan de invloeden van weer en tijd. Het detecteren van zelfs de kleinste daklekkage is van essentieel belang, aangezien onopgemerkte problemen snel kunnen escaleren. Bij Tom Philips Vastgoedkeuring begrijpen we het belang van een gezond dak. Onze deskundige inspecties bieden nauwkeurige analyses van uw dakstructuur, waaronder geavanceerde methoden voor het opsporen van lekkages. 
Met onze professionele aanpak helpen we gebouweigenaren proactief problemen te identificeren en tijdig op te lossen.

Uitvoeren van rookproef bij daklekkages

Er zijn diverse methoden om de bron van een lekkage te achterhalen, en het is van cruciaal belang om dit zo snel mogelijk te laten doen. Het niet onmiddellijk aanpakken van een lekkage kan namelijk leiden tot ernstige waterschade. Denk hierbij aan potentiële houtrot in uw dakconstructie. Bovendien kan vocht zich verspreiden naar muren en plafonds. Het identificeren van de lekkagebron kan een uitdaging zijn, vooral omdat deze vaak zeer klein is, met name bij leiding- en daklekkages. Een doeltreffende methode om de bron nauwkeurig te lokaliseren, zelfs bij zonnepanelen, is het uitvoeren van een rookproef. Deze techniek biedt een effectieve oplossing om tijdig en precies de locatie van de lekkage te achterhalen.

Hoe werkt een rookproef?

Het proces omvat het injecteren van rook onder de dakbedekking, waarbij een klein gaatje in het plafond wordt gemaakt als toegangspunt. Onder druk wordt de rook vervolgens onder de dakbedekking verspreid. De rook zoekt vanzelf de locatie van de lekkage op en ontsnapt naar buiten, waardoor de plek van het defect zichtbaar wordt. Door zorgvuldige observatie van waar de rook tevoorschijn komt, kan nauwkeurig worden vastgesteld waar de dakbedekking vernieuwd of gerepareerd moet worden.

Deze methode is bijzonder geschikt voor verschillende dakbedekkingen. Het uitvoeren van een rookproef wordt vaak gevolgd door herstelwerkzaamheden door een gespecialiseerde dakdekker om de dakbedekking in optimale staat te herstellen.

Tom Philips Vastgoedkeuring

Is uw dak toe aan een daklekkage onderzoek?

Ontdek en verhelp lekkages met onze effectieve rookproef! Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.